Orbán Viktor külföldi útjai közel 380 millió forintba kerültek 2020 óta

  • narancs.hu
  • 2022. december 5.

Belpol

Különgéppel repült minden harmadik külföldi útjára, bár a kormány rendre tagadja, hogy az Airbus A319-es repülő kormányzati gép lenne.

Összesen 377 528 729 forintba kerültek Orbán Viktor hivatalos külföldi útjai 2020 januárja óta – írja az rtl.hu. Az RTL a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz nyújtott be közérdekű adatigénylést, így a minisztérium tájékoztatása szerint kiderült, az útiköltségek több mint 138 millióba, a szálláshelyek több mint 223 millióba, a delegációk tagjainak napidíja pedig több mint 15 millió forintba került. Ez azonban még nem végleges összeg, több 2022. augusztus 4-ig történt utazás elszámolása még folyamatban van.

A miniszterelnök a hivatalos tárgyalásokra minden harmadik alkalommal az állami tulajdonban lévő Airbus A319-es géppel ment, annak ellenére, hogy a kormány tagadja, hogy azt kormánygépként használnák.

A részletes utazási listából látszik, hogy szállásra általában 100-200 ezer forint közötti összeget költöttek fejenként, bár idén januárban Párizsban ez például 750 ezer forintra rúgott átlagosan, egy májusi brüsszeli úton pedig több mint 500 ezer forintba került a delegáció tagjainak szállása fejenként.

Orbán általában 15-20 fős kísérettel utazik külföldre, de 2021 novemberében több mint 50 főből álló delegációval utazott Isztambulba.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk