Publicus-kutatás: a megkérdezettek 9 százaléka veszi komolyan Gattyán választási indulását

  • narancs.hu
  • 2021. december 13.

Belpol

Míg 22 százalék azt gondolja, hogy a Fidesz áll a milliárdos mögött.

Egy friss közvéleménykutatás szerint a megkérdezettek 59 százaléka tud arról, hogy Gattyán György bejelentkezett a politikába és a választásokon való indulását fontolgatja, míg csupán 9 százalék veszi mindezt komolyan – ez derült ki a Publicus Intézet reprezentatív felméréséből, amit a Népszava számára készített. A kutatásban résztvevők 45 százaléka szerint Gattyán fellépését csupán egy „gazdag ember hóbortjának” tekinti.

A felmérésből az is kiderült, hogy mindössze 5 százaléknyian gondolják úgy, hogy a bejelentkezés Gattyán György saját ötlete volt, és a szándéka őszinte. Míg 22 százalék feltételezi azt, hogy „ilyen vagy olyan módon, de a Fidesz van mögötte, és zavarkeltés a célja”.

Megkérdezték a résztvevőket arról is, hogy el tudnák-e képzelni, hogy a Gattyán-féle informatikai felzárkóztatás politikájára szavazzon a 2022 tavaszi választáson. Az összes megkérdezett 1 százalék válaszolt igennel, míg 3 százalék inkább igennel.

Mint ismert, Gattyán György november közepén fedte fel politikai ambícióit, amikor bejelentette Friderikusz Sándor podcastjában, hogy elindulna a 2022-es választásokon. Az üzletember azóta már pártot is alapított, azonban annak nevéről és tagjairól eddig még nem mondott semmit.

A Forbes-nak adott interjújában arról beszélt, hogy Orbán Viktor legyőzéséhez kétharmad kell, amire szerény véleménye szerint nagyobb esélye van, mint az ellenzéki összefogásnak.

(Népszava)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk