Rádőlt a focikapu egy gyerekre a zánkai Erzsébet-táborban

  • Narancs.hu/MTI
  • 2022. május 19.

Belpol

A gyerekek a strandon lévő pályán játszottak, amikor a baleset történt.

Súlyosan megsérült egy gyermek, akire rádőlt egy rögzített focikapu a zánkai Erzsébet-táborban – közölte az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány csütörtökön az MTI-vel.

Az alapítvány közleménye szerint a baleset szerdán, a kora esti órákban történt.

A háromnapos osztálykiránduláson részt vevő gyerekek a strandon lévő sportpályán játszottak, amikor eddig tisztázatlan körülmények között kidőlt a focikapu.

A gyermek ellátását a táborban folyamatosan jelen lévő egészségügyi személyzet rögtön elkezdte, a parton szolgálatot teljesítő mentőtiszt azonnal megérkezett a baleset helyszínére, az Országos Mentőszolgálatnak a táborban állomásozó esetkocsija és annak szakszemélyzete is jelen volt, valamint perceken belül mentőhelikopter is érkezett.

A gyermeket állapotának stabilizálása után a győri kórházba szállították.

A szervezők értesítették az illetékes hatóságot a balesetről, az alapítvány pedig belső vizsgálatot indított, és az okok tisztázása megkezdődött. A táborszervezők mélységesen együtt éreznek a családdal, együttműködnek a baleset körülményeinek feltárásában, és minden tőlük telhető támogatást megadnak a családnak  – áll az alapítvány közleményében.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Meghalt Vajda Mihály

  • narancs.hu

A Széchenyi-díjas magyar filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, lapunk Egotrip rovatának szerzője 88 éves volt.