Reagált a HM Orbán fiának külföldi képzésére

  • narancs.hu-MTI
  • 2021. január 14.

Belpol

A közleményük szerint bárkinek biztosítják ezt a lehetőséget, aki megérdemli.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Telex derített fényt arra, hogy Orbán Viktor fiát, Gáspárt elit brit katonaiskolába küldte a Honvédelmi Minisztérium.  Orbán Gáspár egy közel 40 milliós ösztöndíjjal végezhetett a   Sandhurst Royal Military Academy brit katonai elitiskola kilenc hónapos kurzusán, amit  rajta kívül a Honvédelmi Minisztérium két másik ösztöndíjasa kezdett el.

A Honvédelmi Minisztérium a hírre közleményben reagált. Ebbe azt hangsúlyozzák, hogy "a Magyar Honvédségben mindenki számára nyitva áll a lehetőség arra, hogy különböző tanfolyamokra, képzésekre, kiképzésekre jelentkezzen, itthon és külföldön egyaránt."

Ahogy írják, a katonák kiképzése, át- és továbbképzése kiemelten fontos a Magyar Honvédség számára, ezért a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében az elmúlt években 163 magyar tiszt vett részt különböző kiképzéseken a világ számos országában. Hozzáteszik: "Ezen kiképzéseknek nemcsak az a céljuk, hogy minél több katona számára nyújtsunk lehetőséget, de a NATO szövetségi rendszerében elvárás is. Éppen ezért harcászati szintű képzésen, kiképzésen 84 tiszt és mintegy 800 altiszt, hadműveleti szintű képzésen 25, míg stratégiai szintű képzésen 54 tiszt vett részt. A hallgatók számára előírt bemeneti követelményeket minden esetben az intézmények határozzák meg." 

A közleményben továbbá úgy fogalmaznak: "a Honvédelmi Minisztérium visszautasítja a baloldali képviselők vádjait, és természetesen nekik, gyermekeiknek is ugyanolyan lehetőséget biztosít a honvédséghez való jelentkezésre, mint bárki másnak, és katonaként számukra is nyitva áll a lehetőség - a feltételek teljesítése esetén - külföldi képzések elvégzésére."

 

Figyelmébe ajánljuk