Rogán Antal azt szajkózza, hogy a nemzetállamokra kell bízni a bevándorlás kezelését, mert Brüsszel nem hajlandó megfékezni a folyamatot

  • MTI
  • narancs.hu
  • 2019. április 7.

Belpol

Bezzeg a Fidesz...

Európa számára továbbra is a bevándorlás a legfontosabb kérdés – hangoztatta már megint a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Rogán Antal szerint a bevándorlás kezelését a nemzetállamokra kell bízni, mivel a brüsszeli vezetés nem hajlandó megfékezni a folyamatot.

A miniszter a Fidesz-közeli Századvég nemzetközi (!) felméréseire hivatkozva kijelentette, hogy az illegális bevándorlás elleni uniós fellépéssel nem csupán a magyarok, hanem a kontinensen élők többsége is elégedetlen.

Rogán persze a Juncker-Timmermanns-féle Európai Bizottságot hibáztatja, amiért az egyik legjelentősebb tagország elhagyja a közösséget, de azért is, mert saját adatai szerint több mint 2 millió bevándorló érkezett az EU-ba.

A miniszter vasárnap reggeli riogatás címen sikertelen integrációról, a biztonsági válság és a terrorveszély fokozódásáról beszélt, de azt is hangsúlyozta, hogy a határokon újabb és újabb tömegek várakoznak a bejutásra.

"A veszély tehát nem múlt el, sőt állandósulni fog, ha a májusi EP-választás után továbbra is a bevándorláspárti baloldal akarata érvényesül az unió vezetésében. A szociáldemokrata, liberális és zöld pártok alapvető jognak gondolják a bevándorlást, vezetőik ismeretlenek tömegeit léptetnék be Európába, migránskártyákat és migránsvízumokat adva nekik."

Rogán Antal szerint hivatalos dokumentumok nélkül senkit nem szabad átengedni a határokon. Ekkor jött el az elmaradhatatlan sorosozás ideje: merthogy a fideszes politikus szerint nem ám a Soros-féle szervezeteket kell támogatni, hanem bizony az érintett tagállamok határvédelmi kiadásait a központi uniós költségvetésből.

Mert Magyarország 2015 óta 300 milliárd forintot költött ilyen kiadásokra, Brüsszelből viszont támogatás nem, csak ígérgetések jöttek – sopánkodott nagy serényen Rogán Antal.

A miniszter szorgalmazta a keresztény értékek erőteljesebb képviseletét is, kiemelve, hogy másfél ezer éve ezek jelentik az európai kultúra alapját.

A kereszténység Rogán szerint Európában egyre inkább háttérbe szorul, ez  a baloldal a létjogosultságát is megkérdőjelezi, miközben a muszlim országok a muszlim vallási jelképeket kötelező jelleggel használják – fogalmazott a miniszter.

Figyelmébe ajánljuk