Rogán minisztériuma toboroz résztvevőket a március 15-i ünnepségre

Belpol

„A díszünnepség helyszínén külön szektort tartunk fent számukra.”

A Rogán Antal vezette minisztérium, a Miniszterelnöki Kabinetiroda levélben toboroz résztvevőket a megyei közgyűlési elnökök körében a március 15-i Kossuth téri díszünnepségre – értesült a Narancs.hu. 

A Rogán vezette propagandaminisztérium egy lapunk birtokába került levélben – amelyet a megyei közgyűlések elnökeinek címeztek – azt írja, hogy a hagyományok és a történelmi helyszínek a fővároshoz kötik az ünnepségek helyszíneit, azonban rendkívül fontosnak tartják annak hangsúlyozását, hogy az ünnep „nem csak Budapest, hanem az egész ország közös ünnepe”. 

„Célunk, hogy a nemzeti összetartozás és az ünnepi hangulat érzéséből részesülhessenek az ország legkülönbözőbb részein élő honfitársaink is. Ezúton tisztelettel hívjuk és várjuk az Ön megyéjéből érkező vendégeinket is 2022. március 15-én, a 15.00 órakor kezdődő Díszünnepségre, a Kossuth térre. Részvételük fontosságát azzal is szeretnénk jelezni, hogy a díszünnepség helyszínén külön szektort tartunk fent számukra” – írják. Majd arra kérik a címzetteket, hogy amennyiben elfogadják a meghívást, a technikai részletek pontosítása érdekében vegyék fel a kapcsolatot a Miniszterelnöki Kabinetiroda felelős osztályával. 

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) március 15-én szervezi meg legújabb Békemenetét, ami a Kossuth téren végződik, ahol Orbán Viktor miniszterelnök tart ünnepi beszédet. Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár nemrég Facebook-oldalán közölte, úgy tervezik, hogy március 15-én a már megszokott módon lesz zászlófelvonás és a Kossuth-, illetve Széchenyi-díjakat is az ünnepi programsorozat részeként adják át. „Idén — a tavalyi október 23-ához hasonlóan — a szervezők kérésére március 15-én is csatlakozik majd a Békemenet a központi ünnepség programjához” – írta Kovács. 

Levélküldözgetésben és kampányolásban egyébként jeleskedik a Rogán-féle propagandaminisztérium. A napokban derült ki, hogy a Kúria szerint törvénysértő módon használta a Miniszterelnöki Kabinetiroda a koronavírus-hírlevelet, ugyanis azt az ellenzék ekézésére használta fel. Legújabb levelükben egyetlen szó sem esett a járványról, hanem csakis az Ukrajna elleni Oroszország által indított háborúról, és azt az ellenzéki álláspontot minősítették, miszerint a Paks 2 beruházást le kellene állítani. 

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk