Rogánék év végén még 3,4 milliárdot toltak a Batthyány Alapítványba

  • narancs.hu
  • 2021. február 23.

Belpol

Az alapítvány 2020-ban összesen közel 7,5 milliárdot nyelt le. 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda napokban frissített szerződéslistája szerint 2020 év végén még 3,4 milliárd forintot kapott a Batthyány Lajos Alapítvány - szúrta ki a 444.hu

Az év végi "pénzbeli vagyoni juttatás" az "alapítvány okiratában meghatározott célok elérése érdekében" azt a korábbi közel 3,5 milliárdot fejeli meg, amit az alapítvány az év elején kapott "2020. évi működési kiadásainak és feladatainak támogatására", de csak 2020-ban ezen kívül behúztak még valamivel több mint 350 milliót a nemzeti összetartozás éve apropóján is. 

Ez utóbbiról korábban a Narancsnak azt válaszolták, hogy az „alapítványhoz benyújtott kérelmek, programtervek alapján” kívánják felhasználni a pénzt, de pályázati felhívást amúgy nem tettek közzé, hanem „a kuratórium csak egyedi támogatási kérelmeket bírál el”.

Az alapítvány tevékenységét korábban ebben a cikkünkben derítettük fel: 

Mit csinál a Batthyány Alapítvány?

Az idén 3,5 milliárd forintból gazdálkodhat a Batthyány Lajos Alapítvány (BLA) - derült ki június elején a Miniszterelnöki Kabinetiroda nyilvánosságra hozott szerződéslistájából. A hatalmas összeg főleg azért mellbevágó, mert az alapítványnak kevés nyilvános tevékenysége van, illetve jogállása szerint még csak nem is közhasznú szervezet.

 

Figyelmébe ajánljuk