Saját főpolgármester-jelöltet állít a Momentum, hétfőn jelentik be, hogy pontosan kit indítanak

  • narancs.hu
  • 2019. május 31.

Belpol

De nem Szél Bernadett lesz az illető.

A publikum számára eddig viszonylag ismeretlen momentumos politikus indulhat Budapesten a főpolgármesteri címért – írja az Azonnali. A jelöltről még dönt az EP-választáson megerősödött párt küldöttgyűlése vasárnapig, így hétfőn jelentik be a jelölt nevét, aki megméreti magát az ellenzéki előválasztáson Puzsér és Karácsony ellenében.

Az Azonnali azt írja, hogy a Momentumnál nem kasztingolnak külsős politikai celebeket, hanem saját soraiból állítanak főpolgármester-jelöltet előválasztás második fordulójára. A portálnak azonban arról egyelőre senki sem akart nyilatkozni, hogy egészen pontosan ki is lesz a jelölt. Annyit tudtunk meg, hogy a jelölt férfi, a Momentum egyik kevésbé ismert tagja, aki azonban a párton belül ismertebb figura.

false

 

Fotó: MTI

„Személyéről vasárnap estig szavaz a Momentum küldöttgyűlése, indulását hétfőn jelentenék be. Amennyit sikerült megtudnunk, az alapján úgy tűnik, hogy a felröppent hírekkel ellentétben nem Szél Bernadett lesz a jelölt, hiszen ő külsős, és ráadásul nő is.”

A Momentum azt írta FB-oldalán: "A Momentum az eredménytől függetlenül az előválasztás győztesét támogatja a főpolgármesteri kampányban. Célunk, hogy Tarlós Istvánnak egy kihívója legyen, és hogy megtaláljuk azt a jelöltet, aki minden ellenzéki szavazót képviselni tud az őszi választáson."

 

Figyelmébe ajánljuk