Semjén vadászati világkiállításának csak az előkészületeire több mint 7 milliárd forintot ad a kormány

  • narancs.hu
  • 2018. december 15.

Belpol

Míg a tervezett 50 milliárdos keretet már most feszegeti a büdzsé.

2021-ben Budapesten lesz a vadászati világkiállítás. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes már régóta presszionálja a maga módján, hogy Magyarországnak márpedig vadászati nagyhatalommá kellene válnia. Úgy tűnik, Semjén erőfeszítése célt ért, mert ehhez most a jelek szerint mindent meg is tesz a Fidesz.

Az RTL Klub Híradója szerint csak a vadászati világkiállítás előkészületeire idén és jövőre több mint 7 milliárd forintot különít el a kormány.

Semjén nem egyszer került már be a hírekbe vadászati szenvedélye okén, legutóbb akkor hívta fel magára a figyelmet e téren, mikor Svédországban egy háziállatként tartott rénszarvast lőtt ki egy egyébként olyan út során, amely erősen korrupciógyanút jelzett volna bármely erre szakosodott rendszeren.

A KDNP-s politikus tavasszal még azzal viccelődött, hogy még nem gyűjtötte össze a bátorságát ahhoz, hogy megmutassa a kiállítás tervezett költségvetését Varga Mihály akkori gazdasági miniszternek – írta a hvg.hu. Bár a rendezvényéig még simán van három év, a lap szerint a büdzsé már most elkezdte feszegetni a tervezett, 50 milliárd forintos keretet.

Az RTL Klub beszámolója szerint a kormány félmilliárd forintos tőkével hozott létre egy céget, ami a rendezvény megszervezéséért lesz felelős.

Kovács Zoltán a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosa lett

Kormányszóvivői szerepét nem csak a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkári posztra cserélte le.

Figyelmébe ajánljuk