Pécsen is tüntettek péntek este a kormány ellen: zúgott az Orbán takarodj, repültek a tojások

  • narancs.hu
  • 2018. december 15.

Belpol

A kormányt és zsoldosait csak akkor lehet elkergetni, ha határozottak és bátrak leszünk – mondta Hadházy Ákos a demonstráción.

Pénteken Budapest mellett Pécsen is a kormány ellen tüntettek. Mintegy körülbelül félezren vettek részt a demonstráción, amit rabszolgatörvény elfogadása miatt hirdetett meg a Momentum. A résztvevők fáklyákkal vonultak végig a baranyai megyeszékhely történelmi belvárosán ismert rigmusokat skandálva – derült ki a Szabadpécs tudósításából. Zúgott a "Mocskos Fidesz!", "Orbán takarodj!", Nem kell Putyin, nem kell Orbán!", "Európát!" "Túlórázni jöttünk!" "Demokráciát!".

false

 

Fotó: MTI

Hadházy Ákos a pécsi Kossuth téren mondott rövid beszédet. Szerinte a kormányt és zsoldosait csak akkor lehet elkergetni, ha határozottak és bátrak leszünk. A túlóratörvényre nem azért volt szüksége a kormánynak, mert hasít a gazdaság, hangsúlyozta Hadházy, hanem azért, mert több százezer magyar elmenekült az országból az itteni kilátástalanság elől, így fogytán a munkaerő.

false

 

Fotó: MTI

A hazafelé tartó tüntetők közül többen a Dunántúli Napló szerkesztőségéhez mentek, és tojásokkal dobálták meg a lap épületének bejáratát, mivel az egykor közkedvelt újság ma a kormánypropaganda hazug eszközévé vált.

Figyelmébe ajánljuk