Kovács Zoltán a 2021-es vadászati világkiállítás kormánybiztosa lett

  • narancs.hu
  • 2018. december 1.

Belpol

Kormányszóvivői szerepét nem csak a nemzetközi kommunikációért felelős államtitkári posztra cserélte le.

Visszavonta a 2021-es vadászati világkiállítás eddigi miniszteri biztosa, Károlyi József megbízását a Miniszterelnökséget vezető miniszter – derül ki a péntek éjjeli Hivatalos Értesítőben megjelent, indoklás nélküli miniszteri rendeletből.

Egy másik, friss, a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat magyarázatul szolgál, vajon miért cserélték le az emigrációból a 90-es végén hazatért, vadász múltja mellett egykori nemzetközi kapcsolatai miatt kinevezett grófot (aki gróf Károlyi Lajos unokája) – írja a hvg.hu.

Az ok egészen egyszerű, a miniszterelnök által aláírt határozat szerint Károlyi gróf megbízása megszűnésének másnapjától ugyanis a vadászati világkiállítás lebonyolításáért felelős kormánybiztossá nevezi ki vadászszenvedélyéről ismert Kovács Zoltán korábbi kormányszóvivőt.

Kovács egy hete adta át a stafétát Hollik Istvánnak. Maga pedig a Miniszterelnökség nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára lett.

A lap információi szerint Károlyiért sem kell aggódni, jut neki feladat. Megbízása nem szűnik meg, csak átalakul. Állítólag valamilyen egyéb státuszt kap majd Orbán Viktortól, vagy az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöki posztját is betöltő Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettestől, feladata pedig a továbbiakban a rendezvény nemzetközi-diplomáciai előkészítése lesz.

Figyelmébe ajánljuk