Példátlan eset a NER-ben: a Fidesz elengedte Simonka kezét, felfüggesztették a mentelmi jogát

  • narancs.hu
  • 2018. október 29.

Belpol

Kiadta az Országgyűlés a fideszes politikust.

Ma az Országgyűlésnek lehetősége volt arra, hogy kiadja azt a fideszes politikust, akit 1,4 milliárd forintos, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és vesztegetéssel gyanúsítanak.

A napirend első pontjai közt tárgyalták és szavazták meg Simonka György mentelmi jogának ügyét. A jelen levő 163 képviselő egyhangúlag támogatta, hogy meginduljon az eljárás Simonka ellen (se ellenszavazat, se tartózkodás nem volt). A döntés szerint tehát az Országgyűlés felfüggeszti Simonka mentelmi jogát, azaz megkezdődhet a dél-békési fideszes országgyűlési képviselő elszámoltatása.

Mentelmi jog felfüggesztése, őrizetbe vétel, politikai bukás? – Véget érhet Simonka György pályafutása

Ma az Országgyűlés kiadhatja azt a fideszes politikust, akit 1,4 milliárd forintos, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással és vesztegetéssel gyanúsítanak. A Narancs.hu által megkérdezett politikusoknak, jogászoknak nincs kétsége afelől, hogy hétfőn a Legfőbb Ügyészség indítványának megfelelően a parlament felfüggeszti Simonka György dél-békési fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát.

Figyelmébe ajánljuk