SMS-botrány: a Datadatnál nem állapítottak meg szabálytalanságot

  • narancs.hu
  • 2024. február 7.

Belpol

Hollik István korábban tiltott adatkezeléssel vádolta meg a céget.

Lezárta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) a vizsgálatot, amely a legutóbbi országgyűlési választásokat megelőző sms-dömping ügyében indított. A Datadat most közleményben jelezte, hogy a közel két éven át készült jelentés semmilyen formában nem utal a Datadat-cégekre, mint elkövetőkre - írja a 24.hu.

„Ez a jelentés lezárja a hazug propagandakampányt, amelyet a magyar állampárt az elmúlt két évben folytatott a Datadat cégei és tulajdonosai ellen. A hamisan megvádolt társaság folytatja a rágalmazási pereket az érintett propagandalapok ellen” – közölte a cég.

A 2022-es választások előtt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, bejelentéseket kaptak arról, hogy ismeretlen telefonszámról a baloldal támogatására buzdító sms-eket küldtek ki. Sok olyan címzett is jelentkezhetett, amely a baloldali pártok számára soha semmilyen adatukat nem adták meg.  Hollik ekkor arról beszélt, hogy Bajnai Gordon és „az Amerikában kiképzett titokminisztere” a DatAdat nevű cégen keresztül titkos és tiltott adathalász-tevékenységet folytatott.

A  Datadat akkor is tagadta a vádakat, most pedig hangsúlyozza: a NAIH számos vizsgálati jelentést mutatott be, de ezek semmilyen formában nem állapítottak meg törvénysértést a Datadat-cégek adatkezelési gyakorlatát illetően.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk