SMS-botrány: a Datadatnál nem állapítottak meg szabálytalanságot

  • narancs.hu
  • 2024. február 7.

Belpol

Hollik István korábban tiltott adatkezeléssel vádolta meg a céget.

Lezárta a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) a vizsgálatot, amely a legutóbbi országgyűlési választásokat megelőző sms-dömping ügyében indított. A Datadat most közleményben jelezte, hogy a közel két éven át készült jelentés semmilyen formában nem utal a Datadat-cégekre, mint elkövetőkre - írja a 24.hu.

„Ez a jelentés lezárja a hazug propagandakampányt, amelyet a magyar állampárt az elmúlt két évben folytatott a Datadat cégei és tulajdonosai ellen. A hamisan megvádolt társaság folytatja a rágalmazási pereket az érintett propagandalapok ellen” – közölte a cég.

A 2022-es választások előtt Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta, bejelentéseket kaptak arról, hogy ismeretlen telefonszámról a baloldal támogatására buzdító sms-eket küldtek ki. Sok olyan címzett is jelentkezhetett, amely a baloldali pártok számára soha semmilyen adatukat nem adták meg.  Hollik ekkor arról beszélt, hogy Bajnai Gordon és „az Amerikában kiképzett titokminisztere” a DatAdat nevű cégen keresztül titkos és tiltott adathalász-tevékenységet folytatott.

A  Datadat akkor is tagadta a vádakat, most pedig hangsúlyozza: a NAIH számos vizsgálati jelentést mutatott be, de ezek semmilyen formában nem állapítottak meg törvénysértést a Datadat-cégek adatkezelési gyakorlatát illetően.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Cserna-Szabó András: „Csinálnék egy kocsmát”

Megjelent új novelláskötete, az ösztöndíjakat és a kitüntetéseket elfogadja, ha adnak neki, és nem kérnek cserébe, de abbahagyná az írást, ha rengeteg pénze lenne. Épp ezért senki ne adjon neki! Az utolsó magyarokért is kár lett volna. Cserna-Szabó Andrással beszélgettünk.