Roy megállíthatatlan: Sneider Tamás lett a Jobbik új elnöke, marad a néppártos irány

  • narancs.hu
  • 2018. május 12.

Belpol

Beúszott békanyálon.

Zárt ajtók mögött tartott a Jobbik tisztújítást a Dürer Kertben. A párt 556 küldötte szavazott, 554 érvényes szavazat érkezett a két jelöltre, Sneider Tamásra és Toroczkai Lászlóra. Sneider 298–256-ra győzte le Toroczkai.

A kongresszuson felszólaló Vona Gábor az elmúlt két évet állítólag kritikusan értékelte.

A sajtótájékoztatón Mirkóczki Ádám azt mondta: két erős embert indult elnöknek, de szakadásról szó sincs, mivel a versengés lezárult. A nap az elnökhelyettesek, majd az alelnökök megválasztásával folytatódik. Sneider helyettese Gyöngyösi Márton frakcióvezető, Toroczkaié Dúró Dóra lehet. A hat alelnöki helyre tizennégyen indulnak: Apáti István, Árgyelán János, Bana Tibor, Császárné Kollár Tímea, Gyüre Csaba, Hegedűs Lorántné, Kepli Lajos, Kocziha Tünde, Murányi Levente, Rig Lajos, Stummer János, Szőcs Norbert, Volner János és Z. Kárpát Dániel.

A kongresszus előtt Sneider úgy nyilatkozott, hogy a pártnak szervezeti és strukturális megújulásra van szüksége, mert ha ez nem következik be, nem tudják leváltani a Fideszt 2022-ben. Olyan politikai víziót vázol majd, ami jelentős mértékben hasonló az eddigi irányvonalhoz, nagy eltérések nem lesznek.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk