Roy megállíthatatlan: Sneider Tamás lett a Jobbik új elnöke, marad a néppártos irány

  • narancs.hu
  • 2018.05.12 14:34

Belpol

Beúszott békanyálon.

Zárt ajtók mögött tartott a Jobbik tisztújítást a Dürer Kertben. A párt 556 küldötte szavazott, 554 érvényes szavazat érkezett a két jelöltre, Sneider Tamásra és Toroczkai Lászlóra. Sneider 298–256-ra győzte le Toroczkai.

A kongresszuson felszólaló Vona Gábor az elmúlt két évet állítólag kritikusan értékelte.

A sajtótájékoztatón Mirkóczki Ádám azt mondta: két erős embert indult elnöknek, de szakadásról szó sincs, mivel a versengés lezárult. A nap az elnökhelyettesek, majd az alelnökök megválasztásával folytatódik. Sneider helyettese Gyöngyösi Márton frakcióvezető, Toroczkaié Dúró Dóra lehet. A hat alelnöki helyre tizennégyen indulnak: Apáti István, Árgyelán János, Bana Tibor, Császárné Kollár Tímea, Gyüre Csaba, Hegedűs Lorántné, Kepli Lajos, Kocziha Tünde, Murányi Levente, Rig Lajos, Stummer János, Szőcs Norbert, Volner János és Z. Kárpát Dániel.

A kongresszus előtt Sneider úgy nyilatkozott, hogy a pártnak szervezeti és strukturális megújulásra van szüksége, mert ha ez nem következik be, nem tudják leváltani a Fideszt 2022-ben. Olyan politikai víziót vázol majd, ami jelentős mértékben hasonló az eddigi irányvonalhoz, nagy eltérések nem lesznek.

(MTI)

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.