Sűrűbben járnak a buszok a Lánchídon március közepétől

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. február 26.

Belpol

Hosszabb távon érdemes buszos-gyalogos híddá alakítani a Lánchídat.

Csúcsidőben több busz megy át a Lánchídon március 20-tól, mint a felújítás előtt. A 105-ös sűrűbben jár majd, a 178-as pedig az Erzsébet-híd helyett már most is a Lánchídon halad át. A 16-os és 216-os buszok menetrendje nem változik. A BKK közleménye szerint mindez óránként öttel több jármű a felújítás alatt álló, egyelőre az autósok előtt lezárt hídon, és a felújítás előtti kapacitáshoz képest ez ötven százalékkal magasabb. 

Hogy ez a változás tartós lesz-e, illetve követi-e további járatsűrítés a mostanit, nem tudni. A járatok sűrítése, illetve a 178-as busz útvonalmódosításához hasonló átalakítás akkor lehetne indokolt, ha megmaradna a személyautók tiltása. Ez esetben a Lánchíd egyfajta gyalogos és buszos híddá alakulhatna át, jelentősen felgyorsítva a közösségi közlekedést a Duna két partja között. A mostani sűrítés és átalakítás erre még nem alkalmas. Már azért sem, mert csak csúcsidőben lesz több busz, esténként marad a ritka menetrend. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Kiszúrt autókerekek, leszaggatott plakátok, feljelentések - így várja a választást Ágasegyháza

A Bács-Kiskun megyei községben 2010 óta Füredi János a polgármester, akinek az előterjesztésére a képviselő-testület megtiltotta, hogy a kampány ideje alatt a jelöltek választási fórum céljából kibéreljék a település közintézményeit. Ez ellen, illetve a településen eluralkodott közhangulat miatt tüntettek egy maroknyian a napokban, két független polgármesterjelölt felhívására.