Simán bejutott a TEK által biztosított V4-csúcsra, és Macron mellett szelfizett Szabó Bálint

  • narancs.hu
  • 2022. január 7.

Belpol

A szegedi független önkormányzati képviselő saját közösségi oldalán dicsekedett a képpel. Nem nagyon érdekelt senkit, hogy illetéktelen személyként vett részt a találkozón.

Hiába a szigorú biztonsági intézkedések, egy szegedi önkormányzati képviselő gond nélkül besétált Emmanuel Macron francia államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök, valamint a visegrádi országok kormányfőinek decemberi találkozójára  – számolt be az esetről a 24.hu. Szabó Bálint Macron közelében készített szelfiket úgy, hogy egyébként nem volt meghívva a rendezvényre.

A lap szerint az önkormányzati képviselőt a külföldi vezetők biztonságáért felelős Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai sem szúrták ki. Szabó a közösségi oldalán tette közzé a fotókat, a képeken az is látszik, hogy nem csak a csúcstalálkozó színhelyére jutott be: autójával becsatlakozott a Budapesten közlekedő védett konvojba is.

ELINDULT A HÉT…⤵️ Ma Budapestre figyelt az Európai Unió… A Mindenki Szegedért Mozgalom nevében eredményes munkát kívánunk a résztvevőknek!

Posted by Szabó Bálint on Monday, December 13, 2021

A 24.hu megkeresésére a Belügyminisztérium azt közölte, hogy a találkozón nem történt rendkívüli esemény, így nem vizsgálják a biztosítást, a TEK főigazgatója saját hatáskörben értékeli a biztosítás tapasztalatait.

A TEK azonban a lap kérdésére elismerte, hogy Szabó csatlakozott a konvojhoz, és hogy ott volt a találkozón.

Azt közölték, hogy bár Hajdu János főigazgató az állomány előtt már ismertette az értékelést, azt minősített adattartalom miatt nem hozzák nyilvánosságra. A lap úgy tudja, hogy az eset nyomán az érintettek megrovásban részesültek, és személyi következményei is lettek az ügynek.

Szabó a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a biztosítást tesztelni érkezett a találkozóra. Elmondása szerint korábban is sikeresen játszotta ki védett események biztonsági őreinek éberségét, így a világ egyik legvédettebb politikusa mellett is vizsgáztatni akarta a rendszert. Azt állította, hogy csupán a tárgyalás huszadik perce körül figyeltek fel rá, akkor arra kérték, diszkréten távozzon a teremből. Hozzátette, miután nyilvánosságra hozta a bent készült képeket, több olyan telefonhívást is kapott, amelyben rá akarták bírni, hogy távolítsa el azokat.

Mint ismert, Szabó Bálint tavaly februárban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy bejelentette: megkísérelték elrabolni. A csongrádi és a békési rendőrkapitányság is nyomozott az ügyben, végül áprilisban a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság zárta le a vizsgálatot azzal, hogy nem találtak bűncselekményre utaló nyomokat, egyúttal ismeretlen tettes ellen feljelentést is tettek hamis tanúzás gyanújával. De a minap például az derült ki, hogy 581 ezer forint kártérítésért perli a Szegedi Közlekedési Társaság Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselőt, mert 2020. március 18-án akciójával akadályozta a szegedi közösségi közlekedést.

(24.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk