Szabó Tímea: Mi a közpénzt nem arra költjük, hogy jól nézzünk ki, hanem arra, hogy az embereket szolgáljuk

  • narancs.hu
  • 2022. január 20.

Belpol

A Párbeszéd politikusa arról, hogy Varga Judit havonta közel hatmillió forintot költ a stábjára, fodrászra, sminkesre, fotósra.

A Blikk arról kérdezte Szabó Tímeát, a Párbeszéd országgyűlési képviselőjét, hogy mit szól ahhoz; Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a Kormányinfón köszönetet mondott neki, amiért azt javasolta, hogy a választást és a gyermekvédelmi népszavazást egyidejűleg tartsák.

Nem tartom érdemesnek arra, hogy beszéljünk róla. Vannak fontosabb, fajsúlyosabb kérdések is, például, hogy a hírek szerint Varga Judit igazságügyi miniszter havonta közel hatmillió forintot költ a közvetlen stábjára, fodrászra, sminkesre, fotósra.

- válaszolta Szabó.

A Blikk megkérdezte a képviselőt, nem érzi-e úgy, hogy egy miniszternek fontos lehet a megjelenése.

"Én teljesen irrelevánsak tartom, hogyan néz ki egy miniszter. Az én felfogásom szerint ha valaki egy minisztérium munkáját irányítja, főként, ha az igazságügyi tárcát, nem az a feladata, hogy a haja megfelelően lobogjon fotózáskor a szélgép előtt, hanem leginkább az igazság kiderítése. Főként, ha a helyetteséről kiderül, hogy bűnöző. Teljes képtelenség, hogy egy miniszter egy modellügynökséget finanszírozzon közpénzből a hivatalában."

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk