Hadházy: Rogán kabinetfőnökének a nevére került a végrehajtói kar sok százmilliós irodaháza

  • narancs.hu
  • 2022. január 20.

Belpol

Rogánnak válaszolnia kell arra, tudott-e erről - írja a független képviselő.

Nagy Ádám, Rogán Antal kabinetfőnöke (és Rogán fiának keresztapja) tavaly októberben az általa alapított, 2020-ban 33 milliós bevétellel rendelkező Nadan Kft-n keresztül megvásárolta  a Végrehajtói Kartól (pontosabban az annak tulajdonában álló Városligetház 13 Zrt-től)  a Szegedi út 35-37. alatti 1800 nm-es, minimuk félmilliárdot érő ingatlant - írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos.

Nagy Ádám mostanában egyre gyakrabban szerepel a hírekben:   a Schadl–Völner-féle korrupciós ügy nyomozati anyagából például kiderült, hogy Schadl György  befolyásos kormányzati emberek rokonainak, illetve bírósági végrehajtóknak és azok rokonainak segíthetett átmenni különféle egyetemi vizsgákon. A 444.hu a megsegített emberek közül név szerint kiemelte Nagy Ádámot, Rogán kabinetfőnökét is.

Hadházy most azt írja, bár Nagy Ádám jól keres (a propagandaminiszter mellől az Antenna Hungária Zrt. igazgatóságában és a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. felügyelőbizottságában is benne van), de "a köztisztviselői fizetése nem lehet 5-600 ezer forintnál több és a cégek nyilvános adatbázisa szerint sem keres a bizottságokban összesen fél milliónál többet. De hopp, néhány hónapja megvesz egy minimum félmilliárdos ingatlant és pont attól a Végrehajtói Kartól, amelynek a vezetője vesztegetés miatt előzetesben ül tavaly november óta. Az pedig szintén totális véletlen csak, hogy Rogán a válása után az ő apjától bérelt luxuslakást".

Rogánnak válaszolnia kell arra, tudott-e arról, hogy kabinetfőnökének a korrupt Schadl intézte a vizsgáit, de méginkább arról, hogy a kis kabinetfőnökénél landolt a korrupt végrehajtók sok százmilliós ingatlana!

   - írja Hadházy.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk