Százmilliós megbízást kapott a kormányzati médiaholdingból kirúgott Varga István

  • narancs.hu
  • 2020. március 10.

Belpol

Előkerült a volt KESMA-vezető.

„Varga István Ügyvédi irodája, két másikkal együtt, a Nemzeti Eszközkezelő megbízásából százmilliókért bonyolítja le, hogy a bajba került devizahitelesek visszavásárolják ingatlanjukat az államtól", írja a 24.hu.

A portál szerint Varga István, valamint a karrierjét Gulyás Gergellyel együtt kezdő Preifer Tamás ügyvédi irodáik konzorciuma összesen több mint 400 milió forint garantált bevételhez jut azzal, hogy több ezer devizahiteles csak velük készíttetheti el a formaszerződést.

Varga István volt fideszes országgyűlési képviselőről azóta nem lehetett hallani, hogy hirtelen lemondott a kormányzati médiaholding, a KESMA kuratóriumának elnöki pozíciójáról. Ennek előzménye az volt, hogy egy tévés interjúban arról beszélt: „igényes, jó tollú újságírókat, és nem kell megsértődni, nyugodtan mondhatom, inkább a másik oldalon látok". Ugyanekkor azt is mondta, hogy Élet és irodalmat járat, Magyar Narancsot olvas, ha jó tollú cikket szeretne olvasni.

false

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?