Százmilliós támogatást kapott a külügytől Szijjártó egykori futsalos csapattársa

  • narancs.hu
  • 2022. december 6.

Belpol

Benkő Szilárd már a kétezres évek elején is együtt dolgozott a miniszterrel. 

280 millió forint vissza nem térítendő állami támogatáshoz jutott az EUTEK Építő Kft. a külügyminisztérium egyik háttérintézményétől két éve – írja a Direkt36.

Az említett cég Benkő Szilárd érdekeltségébe tartozik, aki a kétezres évek elején Szijjártó Péter sajtótitkára volt, később együtt dolgoztak a Miniszterelnökségen (és egy futsal csapatban fociztak), majd később, amikor Szijjártóból miniszter lett, Benkő lett a kabinetfőnöke. Benkő Szilárd a hvg.hu információ szerint az amerikai kitiltási botrányban is érintett volt. 2015 tavaszán hagyta ott az államigazgatást, a külügy akkori közleménye szerint azért, hogy a magánszektorba igazoljon át.

A Direkt36 oknyomozása most arra jutott, hogy Benkőnek nem szakadt meg a kapcsolata az állammal, és a külügyminisztériummal sem. A tárca alá tartozó Nemzeti Befektetési Ügynökség a Külügyminisztérium rendeletére létrehozott, Versenyképesség Növelő Támogatási Program nevű alapjából származott az EUTEK Kft. számára folyósított 280 milliós állami támogatás.

Az alap forrásaira olyan vállalkozások pályázhattak, melyeknek a járványhelyzet gazdasági nehézséget okozott, de készek voltak vállalni, hogy a munkavállalók megtartása mellett új beruházást valósítanak meg. A társaság a támogatásért cserébe összesen 4 munkahely megtartását és 560 millió forint összegű beruházást vállalt. 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk