„Szégyelljék magukat” jeligére pénzt gyűjt a gyöngyöspatai romáknak a Polgár Alapítvány alapítója

  • narancs.hu
  • 2020. január 18.

Belpol

Polgár András ötmillió forintot ajánlott fel, további támogatásokra számít.

„Amíg törvénysértő módon megakadályozható egy jogerős bírósági ítélet végrehajtása, felajánlok ötmillió forintot egy, a gyöngyöspatai kártérítések előfinanszírozására létrehozandó pénzalap elindításához. További támogatásokra (hitelekre?) számítok, ezért napokon belül jelzem, mely bankszámlaszámon gyűjtjük az adóforintokat. Szégyelljék magukat jeligére” – írta Polgár András, a Polgár Alapítvány alapítója a Facebookon.

A Polgár Alapítvány 2007-ben jött létre, célja (többek között), hogy elősegítse a hátrányos helyzetű csoportok, kiemelten a romák társadalmi emancipációját, hozzájáruljon önszerveződésének és képviseletének erősítéséhez.

Polgár András bejegyzése alatt már el is kezdtek gyűlni a felajánlások.

„A jóhiszemű (de inkább ostobaságig naiv) álmodozó azt hihetné, hogy a miniszterelnök és csahosai visszahőkölnek, netán némiképp még mentegetőznek is ordenáré hazugságaik és/vagy tudatos uszításaik lelepleződése nyomán. Nem ez történik. (...) Naponta tesznek a hivatkozott entitások újabb és újabb lapáttal a tűzre: nem elég, hogy úton-útfélen ismételgetik szellemi-holokauszthoz vezető nézeteket (...) Mindezt az adófizetők pénzének védelmében.”

Pénteken járt le a határidő, de a gyöngyöspatai önkormányzat nem fizette ki a hatvan roma diáknak járó 100 millió forintos kártérítést, amiért évekig a társaiktól elkülönítve oktatták őket a helyi Nekcsei Demeter általános iskolában.

Figyelmébe ajánljuk