23 milliárdos adóssággal adta át a fideszes városvezetés Pécs önkormányzatát

  • narancs.hu
  • 2020. január 17.

Belpol

Pedig Páva Zsolt október végén azt mondta: 7 milliárd forint áll a város rendelkezésére.

„Az átadás-átvétel pillanatában a 23 milliárdos működési hiány igen pontos szám volt, ezt ma is meg tudom erősíteni. Azóta több megerősítést kaptam a tekintetben, hogy ez a szám igaz, és nem a plusz hétmilliárd” – nyilatkozta a PécsMa helyi portálnak a város polgármestere, Péterffy Attila.

A politikus ezt arra reagálva mondta, hogy október végén Páva Zsolt korábbi polgármester azt mondta: „A Péterffy Attila polgármester úr és az általam aláírt átadás-átvételi dokumentáció tanúsága szerint ez év végéig az Önkormányzat kasszájában mintegy 7 milliárd forint áll a város rendelkezésére, mely részben kötelezettségvállalással terhelt”.

„De hogy a számháborúban igazságot tegyünk, versenyeztetés után meg fogunk bízni egy független pénzügyi céget azzal, hogy megállapítsa, mekkora is a működési hiány. Számomra nem az a fontos, hogy kinek volt igaza” – tette hozzá Péterffy Attila. Mint mondta, világos képet szeretne, hogy „az ötödik év végén, amikor majd megrendelünk egy ugyanilyen auditálást, két megkérdőjelezhetetlen hitelességű szám álljon egymással szemben, és mindenki számára világos legyen, hogy a különbség a mi munkánk eredménye”.

(via 444.hu)

Figyelmébe ajánljuk