Szeptembertől nem mehetnek évi egyszer ingyenesen múzeumba az iskolások

  • narancs.hu
  • 2024. június 15.

Belpol

Sem az Országházba, sem őshonos állatok bemutatóhelyeire. Ez a Magyar Közlönyből derül ki, ám a Parlament sajtóosztálya cáfol. 

A kormány módosította a nemzeti identitás erősítését célzó programokról szóló határozatát, ami azt jelenti, hogy mostantól nem látogathatnak múzeumokat, vagy az Országház épületét évente egyszer általános iskolás diákok – írja a Telex a Magyar Közlöny nyomán. 

Ez a lehetőség 2019 óta él. A kormány akkor hozta létre a Lázár Ervin Programot, ami szociális helyzettől és lakóhelytől függetlenül minden, az 1–8. évfolyamon tanuló általános iskolai diák részére tanévenként egyszeri alkalommal ingyenesen biztosította, hogy eljuthassanak színházi, tánc- és cirkuszi előadásokra, komolyzenei hangversenyekre, muzeális intézményekbe, őshonos állatok bemutatóhelyeire, katonai hagyományőrző bemutatókra, az Országházba, valamint az „Álmok Álmodói 20” kiállításra.

A felsorolást úgy módosították, hogy a felsorolás kihagyja a lista utolsó öt tételét.

Azaz már nem mehetnek múzeumba, sem őshonos állatok bemutatóhelyeire a diákok, sem katonai bemutatókra, sem az Országházba, illetve az Álmok Álmodói 20 kiállításra sem mehetnek évente egyszer ingyen, jövő tanévtől kezdődően.

A Telextől átvett – Magyar Közlöny alapján közzétett – cikk nyomán a Parlament Sajtóosztálya közleményt juttatott el lapunknak, ebben azt írják: "Az óvodás, általános és középiskolás csoportok számára az Országház látogatás eddig is ingyenes volt  és a jövőben is az marad, változtatást nem tervezünk!"

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk