DK: Vitézy Dávid hazudik, tehát fideszes

  • narancs.hu
  • 2024. június 15.

Belpol

Reagált a párt arra, miszerint két kerületben trükköztek volna a szavazólapokkal. 

„Vitézy Dávid Facebook-posztjában a Demokratikus Koalíciót vádolta meg azzal, hogy Újpesten és Erzsébetvárosban Szentkirályi Alexandra nevének szavazólapról való kihúzásával manipulálta a főpolgármester-választás eredményét. Miközben valójában a Fidesz próbálta azzal megnyerni a főpolgármester-választást, hogy az utolsó pillanatban visszaléptette Szentkirályi Alexandrát, és Vitézy Dávid támogatására szólította fel a fideszes szavazókat.

A Demokratikus Koalíció szerint Vitézy Dávid a szavazatok újraszámlálását követő viselkedésével, hazugságai özönével végképp bebizonyította, hogy valójában a Fidesz jelöltje volt Budapesten. Egy fideszes ugyanis képtelen elfogadni a vereséget, hazudozik és másokat vádol a saját bűneivel. Szerencsére Budapest választópolgárai átláttak a szitán, és ismét a demokratikus ellenzék jelöltjét, Karácsony Gergely választották főpolgármesterüknek” – közölte a DK szombaton. 

Pénteken számolták újra az érvénytelen szavazatokat Budapesten, melynek eredményeként Karácsony Gergely nagyon kis előnnyel, de megnyerte a főpolgármester-választást. Vitézyék több jogorvolslati kérelmet is benyújtott, ezzel kapcsolatban a jelölt azt közölte a Facebookon, hogy az egyik ilyen két DK-s vezetésű kerületet, Újpestet és Erzsébetvárost érinti. 

„Ezekben a kerületekben szinte láthatatlan vékonysággal húzták ki a visszalépett jelölt nevét, sorban jönnek a hírek arról, hogy külön ebből a célból vettek 0,3 és 0,5 mm tűvastagságú tollakat, hogy megtévesszék a választókat. Ennek kapcsán már a hét eleje óta folyamatban van egy jogorvoslati eljárás részemről. Ahogy a keddi sajtótájékoztatómon is elmondtam, nehéz nem szándékosságot látni amögött, ahogy ez a két kerület kezelte a szavazólapokról a visszalépett jelölt kihúzását, és ennek eredményeként itt kétszer annyi érvénytelen szavazat született, mint Budapest többi kerületében.

Ez a jogorvoslat hét eleje óta tart, fellebbezési szakaszban van, ma tárgyalja a Nemzeti Választási Bizottság, és lehet, hogy később a Kúria is fogja. Érdemes rögzíteni: ha ez a DK-s akció, ami a trükközés, a joggal való visszaélés és a csalás határmezsgyéjén mozog, nem történik meg, sok ezer érvénytelen szavazat elkerülhető lett volna ebben a két kerületben, és az eredmény valószínűleg messze nem az lenne, amit most ismerünk. Gyurcsány Ferenc pártjának ezügyben illene a politikai felelősséget világosan vállalnia, Karácsony Gergelynek pedig világossá tennie, tudott-e erről az érdekében lezajlott visszaélésekről”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk