Szerződést bontott Soproni Tamás, Terézváros új polgármestere a Figyelővel

  • narancs.hu
  • 2019. október 26.

Belpol

Nem hiányzik majd az évi több millió forintért vásárolt tartalom a VI. kerületről a kormányközeli hetilapban.

"Nem tudom, valakinek feltűnt-e már, de a Figyelő mellékletében eddig két oldalt töltöttek meg terézvárosi tartalmak. Nem ingyen. Gyanítom, hogy nem sokan fordítottak figyelmet erre a mellékletre, de jelzem, hogy mostantól nem is leszünk benne."

Így jelentette be Soproni Tamás, a VI. kerület új polgármestere a Momentum Mozgalom Tumblr csatornáján, hogy az új kerületvezetés felbontja a szerződését a Figyelő című hetilappal.

Mint ismert, a korábban Schmidt Mária által tulajdonolt, de 2018 novemberében a KESMA kormányzati médiaholdinghoz átkerült, majd teljesen új vezetést kapott hetilap fővárosi mellékletében az előző, kormánypárti kerületvezetés vásárolt megjelenési lehetőséget évi 4,2 millió forintért.

A szerződést most Soproni utasítására az önkormányzat felbontotta. Valószínűleg a többi ellenzéki irányítás alá került kerület is Terézváros példáját fogja követni.

Figyelmébe ajánljuk

Post mortem

Az egész világot megrázó szörnyűségeknél gyakran előkerül a tettes ízlése – nem akarjuk elhinni, hogy egy átlagos ember is követhet el borzalmas dolgokat, keressük a furcsaságokat, az előjeleket, amelyeknek gyanúsnak kellett volna lenniük.

A szellemek ereje

  • - turcsányi -

Johnny Lobónak nehéz élete volt. Már a háború korai szakaszában megjárta Vietnamot, s hazatérve polgárjogi harcosnak állt; az indiánok jogaiért küzdött. 

A messzi káosz

„Mi ez az utazás nevű dolog? Miért nem hagyjuk abba idővel? Hát sosem nő be a fejünk lágya?” – tette fel ezt a három költői kérdést a szerző 2014-ben, utazós blogjának utolsó bejegyzésében.

Egy macska, egy lótusz

Egyiptommal és a fáraókkal krimitől a sorsjegyen át egészen a bútordarabokig bármit el lehetett adni már 100–150 évvel ezelőtt is. Az egyiptománia kutatása viszonylag fiatal terület, általában egyiptológusok vagy régészek, történészek foglalkoznak a témával, mellékprojektként. A fogalomba bármely egyiptomi motívum felhasználása beletartozik úgy is, hogy a kontextus teljesen független az egyiptomi kultúrától.