Szerződést bontott Soproni Tamás, Terézváros új polgármestere a Figyelővel

  • narancs.hu
  • 2019. október 26.

Belpol

Nem hiányzik majd az évi több millió forintért vásárolt tartalom a VI. kerületről a kormányközeli hetilapban.

"Nem tudom, valakinek feltűnt-e már, de a Figyelő mellékletében eddig két oldalt töltöttek meg terézvárosi tartalmak. Nem ingyen. Gyanítom, hogy nem sokan fordítottak figyelmet erre a mellékletre, de jelzem, hogy mostantól nem is leszünk benne."

Így jelentette be Soproni Tamás, a VI. kerület új polgármestere a Momentum Mozgalom Tumblr csatornáján, hogy az új kerületvezetés felbontja a szerződését a Figyelő című hetilappal.

Mint ismert, a korábban Schmidt Mária által tulajdonolt, de 2018 novemberében a KESMA kormányzati médiaholdinghoz átkerült, majd teljesen új vezetést kapott hetilap fővárosi mellékletében az előző, kormánypárti kerületvezetés vásárolt megjelenési lehetőséget évi 4,2 millió forintért.

A szerződést most Soproni utasítására az önkormányzat felbontotta. Valószínűleg a többi ellenzéki irányítás alá került kerület is Terézváros példáját fogja követni.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.