Orbán a hűtlen kezeléssel vádolt ex FIFA-elnökkel, Sepp Blatterrel ebédelt együtt

  • narancs.hu
  • 2019. október 26.

Belpol

A miniszterelnök hajlongva, öleléssel köszöntötte a futball ügyektől eltiltott szakembert.

A Nemzeti Sport számolt be róla, hogy pénteken Orbán Viktor a Karmelita kolostorban Sepp Blatter volt FIFA-elnököt látta vendégül, akit még 2015-ben tiltottak el a futball körüli ügyektől hűtlen kezelés miatt.

A sportnapilap szerint Blatter meg is jegyezte, hogy a tavalyi oroszországi világbajnokságot leszámítva azóta ez az első külföldi útja.

Blatter a Magyar Sportújságírók Szövetségének meghívására érkezett Budapestre, a Testnevelési Egyetemen tartott előadást, ahol úgy tudni, a Platini-ügyről és a világbajnokságok odaítéléséről is beszélt. A találkozón Orbán és Blatter között szóba került többek között a Magyarország-Uruguay stadionavató, a FIFA Puskás-díj és a közelgő Wales-Magyarország Eb-selejtező is.

A nagy találkozást videó formában is megörökítette a lap. Ezen az látszik, hogy Orbán meghajlással és öleléssel köszönti az eltiltott Blattert, majd pezsgőzés következik, aztán a budapesti kilátásban való gyönyörködés, végül állítólag a szabadban költötték el ebédjüket.

Orbán Viktor vendégül látta Sepp Blattert

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Sepp Blattert, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) korábbi elnökét, aki a Magyar Sportújságírók Szövetsége meghívására érkezett Budapestre és csütörtökön előadást tartott a Testnevelési Egyetemen.

Neked ajánljuk