Szétesett Kaposváron az ellenzéki összefogás

  • narancs.hu
  • 2020. február 16.

Belpol

Az ellenzéki pártokat tömörítő ernyőszervezetből kilépett a DK, az MSZP, a Jobbik és a Momentum is.

Véget ért az ellenzéki összefogás Kaposváron – írja az Index a Kapost nyomán.

A lap több forrásra hivatkozva arról számolt be, hogy az ernyőszervezetnek szánt Kaposváriakért Egyesület tagszáma a törvényben foglalt tíz fő alá csökkent, miután az LMP kivételével minden párt elküldte a kilépési nyilatkozatát: a DK, az MSZP, a Jobbik és a Momentum is szakított az egyesülettel, ami így funkcióját veszítette.

Papíron még fél éve van a szervezetnek, hogy új tagokat vegyen fel, de a közgyűlésben ülők szerint elmarad a frakció megalakítása. Az előzményekről bővebben a Magyar Narancs írt korábban:

Egy politikai öngyilkosság

A Kaposváron történtek kicsiben mutatják, hogy olykor milyen pimf dolgokon mehet szét az összefogás a Fidesszel szemben. Tanulságos történet a somogyi megyeszékhelyről. Október 13-án ismét a Fidesz vitt el minden egyéni képviselői körzetet, s persze Szita Károly is megtartotta polgármesteri székét Kaposváron.

Neked ajánljuk

Kommunális hulladékkal fűti a Duna Aréna létesítményeit a Budapesti Közművek a vizes VB alatt

  • Fizetett tartalom

A Budapesti Közművek keretén belül működő FŐTÁV Távhőszolgáltatási Divízió 2017 óta látja el távfűtéssel a Duna Arénát. A hőenergiát jelenleg a Budapesti Közművek tulajdonában lévő Fővárosi Hulladékhasznosító Mű állítja elő. Az erőmű az éves nagykarbantartás után június közepén újra üzembe állt, - így a medencék megfelelő hőmérséklete és a használati melegvíz folyamatosan biztosított a FINA Világbajnokság gördülékeny lebonyolításához, valamint a magyar sikerekhez.