Szijjártó: Mi leszünk az első ország, amely csütörtökön az orosz vakcinából mintákat kap

  • narancs.hu
  • 2020. november 18.

Belpol

Melyeket laboratóriumokban vizsgálnak majd. A tesztek eredménye döntheti el, hogy vásárol-e Magyarország az orosz vakcinából.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter megosztott a Facebookon egy videót az Amerikai Kereskedelmi Kamara üzleti fórumáról, melyen szó volt a koronavírus-járványról is. Szijjártó azt mondta, "mindannyian tudjuk, hogy ennek a helyzetnek az igazi megoldása a vakcina lesz, és e tekintetben minden irányba folytatunk tárgyalásokat. Éppen ezért szeretném tájékoztatni önöket, hogy mi leszünk az első ország, amely csütörtökön az orosz vakcinából mintákat kap".

A miniszter azt is hozzátette, hogy tíz dózisnyi minta érkezik Magyarországra, amelyeket a hivatalos laboratóriumokban vizsgálnak majd. A tesztek eredménye döntheti majd el, hogy vásárol-e Magyarország az orosz vakcinából.

Szijjártó ugyanakkor azt is közölte, amit már korábban is, hogy a kormány együttműködési megállapodást kötött a kínai vakcinagyártóval is, és részt vesz az ellenszer kifejlesztésének európai projektjében.

(Facebook/Szijjártó Péter)

Figyelmébe ajánljuk