Szivárványos zászlót láttak az erkélyen, rugdosták az ajtót

  • narancs.hu
  • 2021. július 16.

Belpol

Ahogy jöttek a rendőrök, a három férfi furgonba ült, elhajtott.

Be akart törni egy budapesti lakásba három férfi, mert az erkélyen szivárványos zászlót láttak – írja a Telex. A támadók egy Facebook-bejegyzés szerint július 13-án este 11 körül ütötték-verték, rugdosták az ajtót, majd a zárral babráltak. Az otthoniak hívták a segélyvonalat. Néhány perc alatt odaértek a rendőrök, de addigra a három férfi furgonba ült és elment. Utóbb kiderült, hogy az ajtóra és a lépcsőházba LMBTQ-ellenes matricákat ragasztottak. 

 

A történteket a rendőrség megerősítette, garázdaság miatt indult eljárás az ügyben, ismeretlen tettes ellen.

 

A bejelentők azt írták a rendőrök nagyon készségesen és emberségesen jártak el, viszont „vizsgálódásaik után a saját testi épségünk megőrzése, valamint a későbbi hasonló betolakodási szándékok elkerülése érdekében azt javasolták, hogy szedjük le a zászlónkat az erkélyről” – olvasható a posztban.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

 

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.