Szolnok kétszáz menekültet tud befogadni

Belpol

Több Jász-Nagykun-Szolnok megyei településen is gyűjtenek a kárpátaljai magyaroknak.

Szolnok 200 embernek tud szálláshelyet és ellátást biztosítani az ifjúsági alapítványi táborban a TIszaligetben, jelentette be Szalay Ferenc. A város polgármestere egyben azt kérte, aki tud, tartós élelmiszerrel ruhákkal, tisztálkodási szerekkel segítsen a rászoruló embereknek.Az adományokat a szolnoki városháza portájára várják, vagy jelezni lehet azt a +36 20 294 2725-ös telefonszámon, vagy a fogjunkossze [at] ph [dot] szolnok [dot] hu emailcímen.

A megye több települése is megmozdult az Ukrajnát ért orosz támadást illetően, hogy segíteni tudjanak a kárpátaljai magyaroknak. A helységek polgármesterei a kárpátaljai  testvértelepülések vezetőivel egyezteve adományozásra buzdították a lakosságot.

Például Törökszentmiklós kárpátaljai testvértelepülésének, Nevetlenfalunak gyűjt. Legelőször matracokra, ágyneműkre, áramfejlesztő gépekre van szükségük, közölte Markót Imre polgármester, miután egyztetett Oroszi József polgármestertársával. Az önkormányzat megkezdte a szükséges eszközök beszerzését, hogy azt mielőbb, akár már a hétvégén ki tudják juttatni. Egyúttal adományszámlát is nyitottak.

Kunszentmárton vezetője, Wenner-Várkonyi Attila Kovács Istvánnal, a Tiszaújlaki kistérség polgármesterével egyeztetett. Testvértelepülésük, a kárpátaljai Verbőc-Feketepatak ugyanis ebben a kistérségben található. Az önkormányzat nevében felajánlotta a segítséget. A képviselő-testület dönt az esetleges anyagi, vagy egyéb jellegű támogatás biztosításáról, de ha a helyzet súlyosbodik, menekültek befogadásáról is a Dani Margit Sportcsarnokban. Ha úgy adódik, élni fognak a felajánlással a testvértelepülésen, de egyelőre erről még nincs szó.

(Címlapképünkön: Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk