Orbán: Többé nem a volt kommunisták mondják meg, hogy mi a jó

Belpol

„Ha fiatalabb lennék, azt mondanám, hogy a Terror Háza nagy királyság” – üzente a miniszterelnök az intézmény 20. születésnapján.

„A Terror Háza Múzeum sikertörténet, mert létrejöttével többé nem a volt kommunisták mondják meg, hogy mi az igaz és mi a hazug, hanem azok, akiket letaposott ez a rendszer” – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a kommunizmus áldozatainak emléknapján közzétett videójában.

A kormányfő a Terror Háza Múzeum megalakulásának 20. évfordulója kapcsán úgy fogalmazott:

„Ez egy sikertörténet, ha fiatalabb lennék, azt mondanám, hogy a Terror Háza nagy királyság”.

Hozzátette: a múzemba látogató fiatalok, idősek, nyugatiak, keletiek és minden magyar valami olyan fontosat kap itt, amit sehol máshol nem kaphatna meg, itt a kommunizmus és a nácizmus közötti kapcsolatnak egy egyszerűen elmondott, a hasonlóságot kifejező megtestesülése van.

Kiemelte: a Terror Háza Múzeumban az áldozatoknak van neve és sorsa, amit ők mondanak el, de a tetteseknek is van neve és arca. És a kettő nincs összekeverve, amit a kommunisták ügyesen csináltak, egészen a Terror Házának a létrejöttéig, megalapításáig.

„Többé nem a volt kommunisták mondják meg, hogy mi a jó, mi a rossz, mi az igaz és mi a hazug, hanem végre azok mondhatják el, akiket letaposott ez a rendszer, akik valóban az elnyomottak voltak, akiktől elvettek mindent. Van akitől az életét, van, akitől a családját, van, akitől a vagyonát, van, akitől a pályáját, a karrierjét, a lehetőségét. Szóval végre ők a győztesek, a történelem az ő oldalukon van, és ezt most elismerik” – fogalmazott Orbán Viktor.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk