"Szőrét hullató, rossz vidéki rókának" nevezte Orbán Hadházy Ákost - videó

  • narancs.hu
  • 2023. július 6.

Belpol

A független képviselő a pisai repülőútjáról kérdezte Orbánt, aki csak röhögcsélt és gúnyolódott. 

Hadházy Ákos független képviselő a Facebook-oldalán tett közzé csütörtök reggel egy videót, amelyen a parlamentben odament Orbán Viktor miniszterelnökhöz, és megpróbálta megkérdezni tőle, hogy kinek az utasítására repült vele a gép Egyiptomból hazajövet Budapest helyett Pisába. 

Mint ismert, a miniszterelnököt szállító honvédségi gép egy kairói látogatás után Egyiptomból március 1-jén hazafelé leszállt Pisában, Orbánt pedig előbb Firenzében, majd Velencében látták. Azóta kiderült, hogy Erasmus-ösztöndíjjal Firenzében tanuló Róza nevű lányát látogathatta meg. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint csak "technikai landolás történt",  Hadházy szerint visszaélés történt, ezért feljelentést is tett

Most magától az érintettől próbálta megtudni, hogy mi is történt, miért mentek Pisába, ki adott utasítást a mintegy ezer kilométeres kitérőre, a Szijjártó Péter külügyminiszter és Szűcs Lajos fideszes képviselő társaságában ácsorgó Orbán azonban válasz helyett csak gúnyolódni kezdett. Többek között a következők hangoznak el a videóban Orbán szájából: 

  • "Sunyi alak, nem? Hát most mondd meg!" 
  • "Nézzétek meg! Sompolygó, sunyi róka, hát nem? Most mondjátok meg! Ez egy sompolygó, sunyi róka, mondjuk meg neki!"
  • "Azt értse meg, hogy maga egy olyan sunyi alak, hogy magával senki sem áll szóba. Ilyen emberekkel nem szoktam... Nézze, szívesen beszélünk mindenkivel mindenről, de maga egy olyan sunyi alak, hogy magával nem tudunk beszélni."
  • "Ez nem érdekes, az az érdekes, hogy mindig hazudozik, mindig sunyi, mindig sompolyog, mint egy rossz róka, komolyan, mint egy szőrét hullató rossz vidéki róka."

Orbán társaságában Szijjártó azt mondja, hogy "vegyük komolyan magunkat", a háttérből még elhangzik az is, hogy "szégyellje magát", "a kocsmában már máshogy beszélgetnénk", majd Szűcs Lajos azt is hozzátette, hogy "apám azt mondta, hogy nem kérdeztek, ütöttek". 

Végül egy idő után Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke tessékeli odébb Hadházy Ákost. 

Íme a videó: 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Lefotózta a Kígyó-sziget egyik védőjét, aki visszaszólt az oroszoknak

Emeric Lhuisset fotográfus fényképein valódi harctereket és igazi katonákat látunk, még akkor is, ha a kompozíció klasszikus festményeket idéz. Mi a viszonya valóságnak és beállításnak, hogyan nyerhetik vissza hangjukat a történelem tényleges főszereplői, és hogyan sikerült lefotózni a Kígyó-sziget védőjét, aki rádión szólt be az orosz hadihajónak? Budapesti kiállítása apropóján beszélgettünk.