A kormány szerint "technikai landolást" tett csak a kormánygép Pisában

  • narancs.hu
  • 2023. március 13.

Belpol

Orbán Viktor valahogy mégis kiszállt, hogy aztán meglátogassa az Olaszországban tanuló lányát. 

 „Technikai landolás” során szállt ki Pisában Orbán Viktor a hazafelé tartó kormánygépből – ezt válaszolta az RTL megkeresésére a Kormányzati Tájékoztatási Központ azzal kapcsolatban, hogy a miniszterelnököt szállító honvédségi gép Egyiptomból hazafelé leszállt Pisában, Orbánt pedig előbb Firenzében, majd Velencében látták. Azóta kiderült, hogy Erasmus-ösztöndíjjal Firenzében tanuló Róza nevű lányát látogathatta meg.  

A Kormányzati Tájékoztatási Központ erről az RTL kérdésére azt írta: "ahogyan Gulyás miniszter úr a Kormányinfón már világosan kifejtette, Orbán Viktor miniszterelnök hivatalos látogatáson volt Egyiptomban,

onnan visszafelé egy technikai landolás során szállt ki egy olaszországi repülőtéren". 

A csatornának nyilatkozó pilóta és légiközlekedési szakértő elmondta, technikai leszállásnak azt hívják, ha nem eleve eltervezett volt az út megszakítása, illetve ha Kairóból Budapestre szólt volna az útvonalterv, és legfeljebb néhány tíz kilométerre térnek ki, hogy leszálljanak egy repülőtéren. Ilyenkor azonban utas nem száll ki a gépből.

A technikai landolás célja lehet például, hogy a pilóta meggyőződjön arról, hogy nincs a repülés biztonságát veszélyeztető műszaki probléma. Azonban ha Kairótól Pisáig szólt az útvonalterv, akkor az semmiképpen nem minősül technikai leszállásnak, az egy tervezett repülés. 

Hadházy Ákos független képviselő szerint visszaélés történt, ezért feljelentést tett

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk