Szovjet emlékművet takart le a Momentum

  • narancs.hu
  • 2022. október 22.

Belpol

Szerintük a szobor nem sak a múltat, hanem a jelent és a jövőt is hazug módon próbálja lefesteni.

Gerillaakciót hajtott végre a Momentum: a Szabadság téri szovjet emlékművet takarták le egy nagy magyar zászlóval.

Facebookon közzétett videóban Bedő Dávid és Lőcsei Lajos, a Momentum országgyűlési képviselői elmondták, hogy az emlékmű azért hazug, mert felszabadítóként állítja be a megszálló szovjet csapatokat, holott pontosan tudjuk, az elnyomás volt a céljuk. A képviselők szerint ez a szobor nemcsak a múltat, hanem a jelent és a jövőt is hazug módon próbálja lefesteni.

A Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc hozzátette, hogy ma egy olyan október 23. előtt állunk, amelyen a kormány jóvoltából tele van az ország ízléstelen, az agresszor Oroszország elleni szankciókat bombaként ábrázoló hazug plakátokkal. 

"Gyalázatos, hogy a mai napig Budapest főterén van a szovjet megszállás emlékműve. Ha elvinni nem is tudtuk, egy kicsit alakítottunk rajta. De az igazi megoldás az lesz, ha végre kimondjuk az igazságot és aszerint cselekszünk: a megszállás szobrának nincs helye a Szabadság téren – írja. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk