Szűkszavúan reagált az ELTE BTK dékánja a 888 egész pályás letámadására

  • narancs.hu
  • 2018. november 30.

Belpol

Sonkoly Gábor nem akar névtelen feljelentéseket kommentálni.

„Az ELTE BTK intézményként politikamentes oktatási és kutatási tevékenységet folytat. Bármilyen etikai tekintetben kifogásolható esemény etikai eljárás keretében kezelendő.

A kar vezetéséhez nem érkezett olyan etikai bejelentés, amely etikai eljárás megindítását indokolta volna. A védelem hallgatóinkat és oktató-kutatóinkat is megilleti.

Az elmúlt napok  sajtó-megnyilvánulásait nem kívánjuk kommentálni, és névtelen sajtó-bejelentéseket sem kívánunk kezelni.”

Ezzel a rövid, 444-hez eljuttatott közleménnyel reagált Sonkoly Gábor, az ELTE BTK dékánja a 888.hu egyetemet támadó cikkeire.

888: Jelentsétek fel a tanáraitokat!

Liberális véleménydiktatúrát lát az egyetemeken Habony Árpád lapja. "Eleged van az egyetemen zajló, kéretlen baloldali politizálásból az órákon? Úgy érzed, véleménye és igaza egyedül a liberális oktatódnak lehet? Ha igen, írd meg nekünk, és megfelelő forrásvédelem keretein belül közzétesszük történeted." Erre biztatja egyetemista olvasóit a 888, miután Hammer Ferenc, az ELTE BTK média tanszékvezetője kritizálta Habony portáljának egy cikkét.

Habony Árpád lapja először Hammer Ferencnek, a BTK média tanszékvezetőjének ment neki, amiért Hammer egyik óráján csatlakozott a gender szak megszüntetése miatti tiltakozáshoz. Később a 888 felhívásban biztatta az órákon liberális politikai nézeteket előadó oktatóik feljelentésére az egyetemistákat, és azóta közzé is tettek néhány névtelen írást az ELTE-ről, a Corvinusról és a Szegedi Egyetemről.

A 444 kérdésére az ELTE BTK hallgatói önkormányzata is válaszolt, kifejtették, hogy fontosnak tartják a vélemények szabad ütköztetését a karon.

Figyelmébe ajánljuk