Tarlós esélyei „egyre egyértelműbbek” – A Nézőpont szerint

  • narancs.hu
  • 2019. október 7.

Belpol

Így fest ma egy közvéleménykutatás a Magyar Nemzet megrendelésére.

Karácsony Gergely botrányos hangfelvétele nem változtatott tartósan a politikai versenyen a fővárosban. A biztosan választók 53 százaléka Tarlós Istvánra, 40 százaléka Karácsony Gergelyre, s immár 7 százaléka Puzsér Róbertre szavazna; Berki Krisztiánnak jelenleg nincs azonosítható szavazótábora” – írja a Magyar Nemzet a kormányközeli Nézőpont Intézet kutatásáról.

A lap részére megrendelt kutatás szerint minden tekintetben Tarlós áll nyerésre – és erre számít a budapestiek 67 százaléka –, ennek jegyében olyan állításokat is megfogalmaznak, ami jobban illenék egy kormánypárti publicisztikába, mint közvéleménykutatásba. Mint írják, „Karácsony esetében a választás a túlélésről is szól. A kutatásokban mérhetetlen pártot irányító politikus, sikertelen volt miniszterelnök-jelölt és távozó kerületi polgármester ezüstérmes főpolgármester-küzdelme esetén könnyen feladat nélkül maradhat”.

Állítják: a fővárosiak 62 százaléka tartja Tarlóst alkalmasnak a városvezetésre, ennek azonban ellentmond a Medián legújabb kutatása, mely szerint a budapestiek 53 százaléka szerint „Tarlóst nem jellemzi az önállóság, sokkal inkább befolyásolható”, és csak 18 százalék látta csak úgy, hogy „a város érdekeit képviselte”.

Noha a Nézőpont kutatása alapján a választás „végeredménye a mozgósításon múlik, de Karácsonynak ez sem ad túl sok reményt”, mégis úgy látják, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelölt számára kedvezőtlen adatok ellenére is éles küzdelem várható.

Figyelmébe ajánljuk