Távozik posztjáról Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 7.

Belpol

Szijjártó Péter néhány napja bírálta a munkáját.

A legfrissebb Magyar Közlöny szerint távozik posztjáról Süli János, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára. Megbízatása azonnali hatállyal megszűnt, szeptember 5-ig tartott.

Ahogy arról május közepén mi is beszámoltunk, Süli János, aki korábban a paksi atomerőmű bővítéséért felelős tárca nélküli miniszter volt, miután megbízatása megszűnt, új feladatot kapott. Akkor Szijjártó Péter jelentette be, hogy:

"A Fenntartható Fejlődés Bizottságában még sosem jártam, de most erre is sor kerül, tekintettel arra, hogy a jövőben hozzánk fognak tartozni a Paksi Atomerőmű új blokkjaival kapcsolatos feladatok". Majd hozzáteszi, hogy a csapatába fog tartozni Süli János is. "Az átigazolási időszak legnagyobb fogása a KKM szempontjából így Süli János lett."

Süli János munkáját szeptemberben már bírálta Szijjártó, az ATV-nek néhány napja azt nyilatkozta, hogy:

"Amikor aláírtuk Moszkvában a paksi atomerőmű építéséről a megállapodást 2014-ben, másnap született meg Patrik nevű fiam. Na most, Patrik holnap kezdi meg a második általános iskolai osztályt. Én elhiszem, hogy a Paks II. egy nagyon bonyolult dolog. De ennyire nem bonyolult, hogy egy gyerek születésétől második osztályos koráig ne történjen semmi."

A Telex információi szerint Süli János körül már korábban, Szijjártó nyilvános bírálata előtt elfogyott a levegő. Múlt csütörtökön nyújtotta be a lemondását, ám a pénteki kormányülésen Orbán Viktor miniszterelnök kérte, hogy maradjon, de helyzete ekkor már tarthatatlanná vált.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk