Törökországban nyomtathatnak 250 ezer magyar útlevelet, a külügy nem árulja el, miért

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 7.

Belpol

Azt sem tudni, mennyire bevett gyakorlat az, hogy egy ország útleveleit külföldön nyomtatják.

Szombaton számolt be arról a hvg.hu a Hürriyet cikke nyomán, hogy Törökországban nyomtathatnak 250 ezer magyar útlevelet. Mint írják, ezt Süleyman Soylu török belügyminiszter jelentette be, amikor megnyitotta az új török nyomdát, amely már biometrikus útlevelek nyomására is alkalmas.

A miniszter arról beszélt, hogy:

Megállapodásunk van Magyarországgal, idén mintegy 250 ezer magyar útlevél nyomtatására. Később francia útleveleket is fogunk nyomtatni.

Ezért a lap megkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot és arról érdeklődött, hogy mégis miért kell kiszervezni a magyar útlevelek nyomtatását Törökországba; illetve azt is megkérdezték a minisztériumtól, hogy ezt miért nem jelentették be; és mennyire bevett gyakorlat az, hogy egy ország útleveleit külföldön nyomtatják. A külügy azonban szerda délelőttig nem reagált a lap kérdéseire.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk