Teleplakátolták vele a fél országot, de Kósa Lajos szerint nem bírálják Junckert

  • narancs.hu
  • 2019. március 1.

Belpol

Az isiászával is előjöhetnének, de elegánsan hallgatnak róla.

"Nem számítok arra, hogy a Fideszt kizárnák az EPP-ből (Európai Néppártból), és ennek egyszerű oka van. Józan ésszel nehezen belátható, hogy az igazság kimondása, az bűn"- mondta Kósa Lajos az atv.hu-nak.

A fideszes képviselő (jelenleg önkormányzati választási kampányfőnök) reagált arra is, hogy az Európai Bizottság szerint a magyar kormány plakátokra írt összes állítása hazugság vagy csúsztatás. "Kitűnő alkalom, hogy ezeket a kérdéseket mind tisztázzuk" - mondta.

Kósa szerint nem kampányolnak az EPP ellen, csak azt akarják, hogy a migrációt nem támogató erők kerüljenek többségbe az Európai Parlamentben. Ugyanakkor az EPP-nek is vannak bevándorláspárti politikusai.

Kósa azt is mondta, a kampány ráadásul nem bírálja Jean-Claude Juncker bizottsági elnököt. "Nem isiászozunk, nem azzal jövünk, hogy az elnök úr az európai adóelkerülés luxemburgi atyja, nem vonunk mérleget annak kapcsán, hogy az ő elnöksége idején hagyják el a britek az uniót, viszont jönnek be millió számra ellenőrizetlenül a migránsok. Csupán elmondjuk, hogy milyen álláspontot képviselnek. Nem értünk egyet Juncker úrral."

Az isiász egy ülőideg betegség, ami miatt Juncker időnként nehezen boldogul a járással. A kormánypárti sajtóban ironikusan Juncker állítólagos alkoholizmusára utalnak az emlegetésével.

Figyelmébe ajánljuk