Teljesítette a Pfizer a vállalását, ennek utolsó szállítmánya is megérkezett Magyarországra

  • narancs.hu
  • 2021.11.24 13:10

Belpol

Eddig összesen 10,9 millió adag vakcinát hoztak. Magyarország viszont az egyetlen EU tagállamként azt mondta, nem kíván részt venni az uniós vakcinabeszerzés következő szakaszában.

A héten újabb, közel 240 ezer adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezett hazánkba, közölte a cég szerdán.

A közleményről a 24.hu azt írja, hogy kiemelték benne:  ez a cég 49. magyarországi szállítmánya, ezzel pedig vállalat által hazánkba szállított vakcina adagok mennyisége megközelíti a 10,9 millió adagot.

A cég 2020. december 26. óta heti rendszerességgel szállította a vakcinákat: .az első negyedévben több, mint 1,5 millió adag, a második negyedévben, jelentősen megnövelve a dózisok számát, több, mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállítottak az országba.

"Magyarországra a mai napon beérkezett szállítással együtt, a 2020-2021-es évi szerződésben foglalt határidőre leszállítottuk a közel 10,9 millió adag COMIRNATY oltóanyagot. Büszkék vagyunk rá, hogy hozzájárulhattunk az ország COVID-19 járvány elleni küzdelméhez" - fogalmazott a Pfizer közleménye.

Ez azt is jelenti, leszállították a szerződésnek megfelelő mennyiséget. A 24.hu hozzáteszi, ez azt is jelenti, ez az utolsó Magyarországra érkező Pfizer szállítmány, ugyanis Magyarország korábban egyetlen uniós tagállamként jelezte, hogy nem kíván részt venni az uniós vakcinabeszerzés következő szakaszában, vagyis lemondott 19 millió adag, 2022-re és 2023-ra rendelkezésre álló Pfizer-oltóanyagról.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk