Teperjen csak a Néppárt, ha kell neki a Fidesz

  • narancs.hu
  • 2020. január 14.

Belpol

Az Európai Néppártnak meg kell erősítenie jobbközép elköteleződését – nyilatkozta a Fidesz alelnöke a közmédiának.

„Sokan próbálják azt a benyomást kelteni, hogy a Fideszt csak úgy ki lehet tenni“ az Európai Néppártból (EPP), Orbán Viktor pártja pedig tétlenül várja, hogy döntsenek róla, de „szó sincs erről” – magyarázta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Berlinben, ahol vezető német politikusokkal tárgyalt, majd a magyar közmédiának nyilatkozott. A Fidesz alelnöki posztját is viselő politikus szerint a párt aktívan keresi azt az együttműködési formát, amely „a lehető legjobb a magyar és az európai embereknek.”

„Reméljük, hogy az EPP alkalmas lesz a klasszikus jobbközép és keresztény értékek védelmére és képviseletére a jövőben,” – adott hangot aggodalmának Novák Katalin, hozzátéve, hogy reményei szerint a pártcsalád „nem tolódik tovább balra." Kiemelte azt is, hogy a Fidesz nagyon számít a német szövetségeseire (bár azt nem részletezte, pontosan kik azok az), „hiszen Németországban is szükség van egy józan hangra és egy jobbközép politikai erőtérre", amelyben nemcsak beszélnek, hanem tesznek is a hazáért, a családért, a biztonságért.

Az elmúlt hetekben többen is írtak róla, hogy a Néppárt úgy dönthet, kirakja a Fideszt a tagjai közül. Talán ennek is köszönhető, hogy a kérdésben nemrégiben megnyilvánult Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője is. Ő kiemelte, a Fidesz is látja, milyen álláspontokat képvisel a néppárt, és ezek szerinte nem szívderítők. Az európai parlamenti képviselő szerint egyértelműen eljött annak az ideje, hogy a jövő év elejére a Fidesz kialakítsa a maga álláspontját a néppárthoz való viszonyáról.

(forrás: 444.hu és MTI)

Neked ajánljuk