Tiborcz István már Szerbiában is terjeszkedik

  • narancs.hu
  • 2024. február 9.

Belpol

A miniszterelnök veje egy csoport új bizniszt hozott össze mostanában.

Teljes pénzügyi csoport alakul Tiborcz István körül bankkal, alapkezelővel, biztosítóval – írja a Válasz Online. A lap azt írja, Tiborczék a Posta-érdekeltségeket is szívesen megszereznék a magyar államtól. Hozzátették, Tiborcz nyilvános szerepvállalása egyre látványosabb, a legújabb ügyleteiben már vállaltan ott van partnerként az állam.

Az összeállításban felsorolják az újabb Tiborczhoz köthető üzleteket: Orbán Viktor veje belépett a belgrádi irodaház-piacra, a korábbi hasonló projektekhez hasonlóan ezúttal is Jellinek Dánieltől kerültek hozzá. A Jellinek-féle Indotek Grouptól Tiborcz Gránit Alapkezelője összesen 11 belgrádi irodaházat szerzett meg. A 122 ezer négyzetméter összalapterülettel ez a szerb főváros irodakapacitásának majdnem tíz százaléka. Tiborcz egy nagyobb OTP-hitelt és az alapban lévő 50 milliárdos állami részt is megörökölte az Indotektől.

Az alapkezelő terjeszkedik Somogyban is: Nagyatád térségében 5200 hektárnyi területet, erdőket, földeket, faipari üzemet és egy vadászlakot is vásároltak Somogyban. A birtok korábban az olasz világmárka egyik tulajdonosáé, Carlo Benettoné volt.

A Kopaszi-gáton, ahová a BudaPart nagyszabású irodafejlesztései után állami intézmények sora költözik majd be a tervek szerint, a szintén Tiborczhoz tartozó Főnix Magántőkealap a legnagyobb részvényes. Szintén az ő leágazásuk az a Kallos Cosmetics Kft. köré szerveződő kozmetikai vállalatcsoport, ami “a napokban 15,9 millió eurós, szuperkedvezményes kölcsönre érdemesült a Baross Gábor Újraiparosítási Beruházási Hitel Plusz keretében az állami Eximbanktól”.  Mozgolódás van a Waberer’snél is, a cég az új debreceni raktárcentrumához kapott 6,1 milliárd forintos állami támogatást a külgazdasági és külügyminisztériumtól.

A Válasz Önline információi szerint Waberer's International leányválallata az egyik esélyese a Magyar Posta Életbiztosító és a Magyar Posta Biztosítóban lévő 66,9 százalékos állami rész most zajló értékesítésének is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.