Tiborcz István megint terjeszkedett: most a Hunguest-hotelek szállodai szolgáltatását láthatja el

  • narancs.hu
  • 2018. augusztus 23.

Belpol

Szállodai szolgáltatásokra alakított céget Orbán veje.

Szállodai szolgáltatásokra alakított céget a napokban Tiborcz István cége, a BDPST Zrt – írja a hvg.hu.

A történetben az az érdekes, hogy éppen arról a cégről van szó, amely stratégiai befektetőként ma vásárolta meg Mészáros Lőrinctől a Konzum PE Magántőkealap egyötödnyi részvénycsomagját az Appeninn Holdingban. Ez azt jelenti egyébként, hogy először került nyíltan Mészáros-vagyon az Orbán-családhoz.

A portál arról ír, hogy a napokban jött létre a BDPST Hotel Management Zrt., a BDPST Group részeként. A zrt. vezérigazgatója Somlyai Zoltán, aki a Kempinski szálloda vezetője volt, amikor Orbán Ráhel, a kormányfő legidősebb lánya ott dolgozott értékesítési menedzserként. „A szállodai szakember, Somlyai jelenleg is a Hunguest Hotels Zrt. igazgatóságának tagja. A Hunguest a Konzum Nyrt. tulajdonában van, amely csaknem 40 százalékban a Konzum PE Magántőkealapé, amelyből most Tiborcz kivásárolt egy részt. Habár ez a részvénycsomag dedikáltan az Appeninné, ám a bevásárlásnál BDPST Groupról beszélnek, mint vevőről, illetve Tiborcz úgy fogalmazott: a BDPST Group célja, hogy „a két társaság közötti szinergiákban rejlő üzleti potenciált” kiaknázzák” – írja a lap.

A Hunguest Hotels Zrt.-nek 18 belföldi és 5 külföldi szállodája van, első körben ezeket szolgálhatja ki Tiborcz cége, de a hvg.hu szerint más hotelek kiszolgálása is szóba jöhet, mert a budapesti belvárosi Dorottya utcában már a kormánytól is kiemelt státust kapott a BDPST luxushotel-fejlesztése.

Figyelmébe ajánljuk