Tiffán újabb öt évre megkapta a várbeli lakást

  • narancs. hu
  • 2018. december 14.

Belpol

Érthető. A fideszes exképviselő borbárja onnan 180 méterre van.

Újabb öt évre meghosszabbították a fideszes exképviselő, Tiffán Zsolt cégének lakásbérleti szerződését - tudta meg a hvg.hu. A Tiffán érdekeltségébe tartozó borbár a lakástól alig 180 méterre üzemel.

A Budavári Önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén szavazta meg az előterjesztést, mely szerint az exképviselő cégének  47 ezer forint plusz áfáért adja ki az önkormányzati tulajdonban lévő, Hunyadi János út 9. szám alatt található, legfelső szinten lévő 1,5 szobás ingatlant. A Halászbástyától pár percre található, exkluzív környéken több százezer forintért lehetne hasonló lakást bérelni.

Az ingatlant egyébként már 10 éve használja Tiffán cége, most újabb 5 évre szól a hosszabbítás. Az előterjesztést maga a polgármester, Nagy Gábor Tamás nyújtotta be. A képviselőtestület fideszes többsége nem ellenezte.

V. Naszályi Márta, a Párbeszéd Magyarországért önkormányzati képviselője szerint sorra  jönnek vissza a testület elé meghosszabbításra azok a lakásbérleti szerződések, amelyeket korábban kötöttek átláthatatlanul hozott döntések alapján. "Látható, hogy hosszú évek óta zajlik az önkormányzati lakások önkényes osztogatása, amely során nem a kerületben élők és nem is a segítségre szorulók, hanem a kerület kormánypárti vezetésével családi vagy üzleti érdekkapcsolatban állók jutnak fillérekért bérlakáshoz" - mondja az ellenzéki képviselő.

Tiffán Zsolt politikai pályája a 2000-es évektől ívelt fel, 2004-től volt a Fidesz Baranya megyei pártelnöke, 2012-től a megyei közgyűlést elnöke, 2018-ig képviselő, illetve két éven át miniszteri biztos.

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.