A MÚOSZ megszervezné Orbánnak az ígért sajtótájékoztatót

  • narancs. hu
  • 2018. december 14.

Belpol

Orbán azt ígérte, mindenki kérdezhet.

A miniszterelnök a nyár folyamán ígéretet tett rá, hogy egy év végi sajtótájékoztató keretében válaszol a tőle egyébként jellemzően elzárt újságírók kérdéseire. Amennyiben ez a szándék még mindig fönnáll, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) örömmel biztosítja a helyszínt, a szervezést és a lebonyolítást a várhatóan nagy érdeklődéssel kísért eseményhez - írták mai közleményükben.

Idén júliusban a parlamentben Orbán Viktor azt ígérte az őt kérdezni próbáló újságíróknak: „Az év vége felé, amikor látjuk, hogy mi a helyzet, tartok egy sajtótájékoztatót és majd a sajtótájékoztatón örömmel állok rendelkezésükre.”

A MÚOSZ megrendezné a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatóját, biztosítva, hogy az újságírók egyenlő feltételekkel kapjanak lehetőséget a kérdezésre.

Bíznak benne, hogy az alaptörvény és a médiatörvény vonatkozó rendelkezéseinek szellemében megfogalmazott javaslatukat a kormányfő elfogadja.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?