444: New York-i luxuslakás kerülhetett Matolcsy Ádám baráti köréhez

  • narancs.hu
  • 2022. december 15.

Belpol

A 348 négyzetméteozáns lakás alig 200 méterre van a Central Parktól.

Magyar cég vehetett luxusingatlanta Crown Building Manhattan nemrég felújított, ikonikus épületében New Yorban - írja a 444.hu.

Az adásvétel a lap szerint 14 milliárd forintért valósult meg, a felbukkanó szereplők pedig Matolcsy Ádám baráti köréhez köthetők. 

A 348 négyzetméteres, három hálószobás, három fürdőszobás lakás egészen rendhagyó, az ultraluxus ingatlanok által meghatározott Billionaires Row-n helyezkedik el, és mindössze 150 méter választja el a Central Parktól. Arról, hogy egy tengerentúli vásárló vette meg a jelenleg New York egyik legdrágábbjának tartott hotel egyik lakását, a Realdeal online ingatlanmagazin számolt be.

A 444.hu hangsúlyozza: bár a lakást megvásárló céget az Egyesült Államokban jegyezték be, valójában magyar a vevő. A lap kiderítette, hogy az ingatlant megvásárló MN A18 LLC, amelyet a neve alapján kifejezetten a lakás megvásárlásának projektjére hoztak létre, és az adásvételit 2022. június 30-án aláíró L. T. között a kapcsolat Matolcsy Ádám Baráti Köre.

A papírokat aláíró L. T. ugyanis a Raw Development alkalmazottja. Ennek a cégnek  tulajdonosa a Somlai Invest Zrt.-n keresztül Somlai Bálint, a jegybankelnök fiának barátja. A luxusapartman adásvételi szerződésében szereplő Lövőház utca 39. szám alatt pedig a Millenáris Irodaház található. Ez korábban szintén az MNB birtokában volt, majd magánkézbe került.

A 444.hu emlékeztet: a New York-i lakásvásárlás részletei alapján körberajzolható baráti kör ingatlanvagyona a Válasz Online számításai szerint már 150 milliárd forintos.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk