Több milliárdot hoztak Balásy Gyulának a NER kedvenc hirdetőcégei

  • narancs.hu
  • 2021. június 1.

Belpol

Dől a közpénz a kormpánypropaganda felületeire, a cégtulajdonos kövér osztalékot szavazott meg magának.

Rekordot döntött Balásy Gyula a kormánypropagandát kommunikáló cégeivel: a New Land Media Kft.-je tavaly 70 milliárd 428 millió forintos nettó értékesítés mellett 3 milliárd 93 millió forintos adózott eredményt tett le a asztalra, a Lounge Design Kft. pedig 10 milliárd 83 milliós bevétel mellett 1 milliárd 433 millió forintos nyereséget hozott össze – írja a 24.hu.

A portál szerint Balásy összesen 4 milliárd 208 millió forintot vesz ki cégeiből, ezeket az idei évben fizetik ki. Az üzletember a New Land Media Kft.-ben  2 milliárd 282 millió forint, a Lounge Design Kft.-ben pedig 1 milliárd 926 millió forint osztalékot szavazott meg magának.

Az üzletember a Nemzeti Kommunikációs Hivataltól – illetve a szintén állami Antenna Hungária Zrt.-től – kapott megbízások miatt került reflektorfénybe. A Nemzeti Kommunikációs Hivatal a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda égisze alatt működik, az állami szféra reklám- és marketing megrendeléseit intézi. Ez gyakorlatilag abban merül ki hogy Balásy cégeivel kötöttek egy, a G7 korábbi cikke szerint 50 milliárd forintos keretmegállapodást, ami kétszer megújítható, így a tényleges keret akár nettó 150 milliárd forint is lehet.

 

 

Figyelmébe ajánljuk