Kiderült, miért követték titokban Czeglédy Csabát

Belpol

A rendőrség a DK-s politikus feljelentése után kezdett nyomozni, aztán kollégákba ütköztek.

Mégis hatósági eljárás keretében figyelték meg Czeglédy Csabát áprilisban egy titokzatos Mazdából –jelentette be Facebook-oldalán a szombathelyi DK-s politikus és volt ügyvéd. Czeglédy autós megfigyelése idén napokkal azelőtt kezdődött, hogy a képviselőt meggyanúsították volna személyes adattal való visszaélés bűnsegédletével – vagyis a Borkai-botrányt nyilvánosságra hozó blogoldal támogatásának gyanújával.

Czeglédy Csabának ugyanakkor sikerült lefotóznia a jármű rendszámát, ami – mint kiderült - nem szerepel a központi járműnyilvántartásban. 

A titkosszolgálati megfigyelést sejtő politikus emiatt feljelentést is tett a rendőrségen, egyedi azonosító jellel történő visszaélés miatt. Beadványa a Nemzeti Nyomozó Irodához került, a magyar csúcsnyomozó szerv pedig több hét után meglepő eredményre jutott. „A nyomozás során megállapítást nyert, hogy a fenti - valós - forgalmi rendszámú gépjármű használatára az adott helyen és időben a Rendőrség bűnüldöző tevékenységével összefüggésben került sor” – írták Czeglédynek küldött és a képviselő által nyilvánosságra hozott válaszukban.

A levél megfogalmazása nem teszi egyértelművé , hogy melyik szolgálat, hatóság „dolgozott rá” Czeglédyre a titkos rendszámú járművel. Mivel lényegében hivatalos eljárásról van szó, az NNI megszüntette az ügyben folytatott eljárást.

A Czeglédy Csaba ellen folytatott eljárásokról, nyomozásokról fenti cikkünkben részletesen írtunk már. A képviselő május végén számolt be az újabb fejleményről, ezt először a 24.hu szúrta ki.

(Címlapképünkön Czeglédy Csaba DK-s képviselő újságírók kérdéseire válaszol.)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Figyelmébe ajánljuk