Aláírásgyűjtést kezd a Momentum az oligarchák felelősségre vonásáról

  • narancs.hu
  • 2021. május 31.

Belpol

A párt „visszatér” az utcára. 

„Mi momentumosok visszatérünk az utcára! Mert abban hiszünk, hogy ha egy új, szabad, gazdag nyugatias országot akarunk építeni, akkor azt nem csak nekünk kell csinálni, hanem azt mindenkivel együtt kell létrehozni” – mondta Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje hétfői sajtótájékoztatóján. 

Fekete Győr szerint a Momentum a fideszes elit felelősségrevonásával fog kimenni az utcára. „Az elmúlt 10 évben megloptak bennünket. Ellopták a jövőnket. Ti szeretnétek visszakapni ezt a pénzt. Ez egy jogos igény. 

Nekem az egyik ígéretem az, hogy az ellopott pénzt és vagyont visszaköveteljük. Felállítunk egy Korrupciós Ügyészséget, amely át fogja vizsgálni az Orbán, Rogán, Mészáros családok cégbirodalmait és a megteszi a szükséges feljelentéseket” 

– mondta. 

„Azonban nem elég a vagyont visszavenni, azt hasznosan is kell visszaadni a magyar embereknek” – folytatta, majd hozzátette,  „mi ezt a pénzt először kezdő pedagógusi fizetésekre fogjuk költeni. A második az egészségügyi dolgozók bérrendezése. Harmadjára pedig csökkentjük az alacsony bérből élőket terhelő személyi jövedelem adót.” 

A miniszterelnök-jelölt azt is elmondta, hogy egy ív aláírásával mindenki támogathatja, hogy az elmúlt években „közpénzen meggazdagodott vállalkozók” tevékenységét kivizsgálják, és a jogsértő személyeket a „jogállamiság eszközével” felelősségre vonják. „Sorok kígyóztak a pultjainknál már most a hétvégén is! Szombathelytől, Debrecenig mindenhol jelen voltunk már most a hétvégén is és így lesz a következő hetekben is!” – zárta az eseményt a Momentum elnöke. 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk