Több millió okmány járt le a járvány alatt

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. február 4.

Belpol

Ezek csak június 30-ig érvényesek, úgyhogy már most gondoljon rá, akinek intézkednie kell.

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet idején lejáró okmányok június 30-ig érvényesek, ezért arra kérik az érintetteket, hogy mielőbb újítsák meg azokat - hívta fel a figyelmet a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára pénteken a Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Jelezte: több millió okmány érvényességét kell meghosszabbítani, minderre országszerte 310 kormányablakben van lehetőség.

Az Országgyűlés ugyanis döntött arról, hogy a veszélyhelyzet idején lejáró okmányok 2022. június 30-ig érvényesek, ám előre látható, hogy ekkor óriási dömping éri majd a hivatalokat. Épp ezért arra kérnek mindenkit, hogy ne várják meg az utolsó hónapokat, heteket, hanem mielőbb hosszabbítsák meg lejáró okmányaikat, így a személyi igazolványt, forgalmi és vezetői engedélyt, útlevelet, közgyógyellátási igazolványt vagy a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványát.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk